Kärleken segrar över hatet

FullSizeRenderLögnerna förföljde mig. Alla jag var tvungen att skydda. Inte avslöja, inte visa utåt. Vad skulle hända då? Med mig, med dem. Det var först när jag var över trettio år som jag första gången yppade hemligheterna. Till den som visat sig älska mig så mycket att jag vågade. Kärleken från honom gjorde att jag långt om länge insåg att jag vågade. Vågade berätta. Men bara för honom. Ingen annan fick veta. Ännu. Jag skyddade dem och jag skyddade mig själv. Vad skulle alla säga om de visste? Skulle de ens tro mig? Den fasad jag under så många år varit del i att bygga upp skulle ju rämna om jag avslöjade allt som var sanning. Så jag fortsatte att hålla fasaden uppe. Levde med lögnen. Den jag älskade mest fick veta. Ingen annan. Han trodde på mig, han älskade mig för den jag var, inte mitt förflutna. Älskade Roger! Hans kärlek var starten på min väg till befrielsen. Jag älskar honom.

Men det konstiga är att jag aldrig under alla dessa år slutade hoppas. Hoppas på att om jag bara var duktig nog skulle jag bli älskad. Om jag fogade mig och teg skulle deras kärlek komma. Så fel jag hade. Det spelade ingen roll vad jag gjorde. Inget var bra nog. Inte i deras ögon, inte i mina egna. Jag längtade så efter bekräftelse att jag gjorde allt för att få en enda smula från deras bord. Men förgäves. Rädsla och underkastelse var mina ledstjärnor.

De var nära att lyckas. Att förgöra mig genom att se till att jag förgjorde mig själv. Men när jag mötte sann kärlek från en människa, det var då jag blev varse att det de sagt och gjort var fel. Men då växte hatet sig så starkt. Ett hat så glödande att det nästan förtärde mig. Det blev hatet mot dem som blev mitt centrum. Det jag inte visste då var att det var lika destruktivt som deras övergrepp mot mig. År efter år med hat, som sakta bröt ned mig. Till slut segrade kärleken genom förlåtelsens kraft. Jag blev hel igen.

Det här är min berättelse om en total förvandling. Från hat till kärlek och ett helande inifrån och ut. Detta är berättelsen om Flickan som slutade ljuga.

Ur förordet till Désirée Kjellins starka berättelse “Flickan som slutade ljuga”.

Mer info om boken hittar du här: http://www.sjobergsforlag.se/bocker/livsberattelser/flickan-som-slutade-ljuga-desiree-kjellin

Flickan-som

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *