Många berörda av Guds kärlek på new age-mässa

COLLAGE-MASSA-2017

Mässan kallas för ”alternativmässa för inre harmoni och hälsa”. Utbudet är stort. Det är som ett stort smörgåsbord av andlighet. Kristaller och stenar med helande krafter, spådamer, healers, Qigong, yoga, mindfulness, seanser, you name it! För några hundralappar kan man få 10 minuters konsultation av ett medium, bli spådd, eller få sin aura fotograferad. Till mässan kommer tusentals människor som är intresserade av andlighet för att välja och vraka från smörgåsbordet.

Denna mässa hade vi på nytt förmånen att få besöka. I vår monter delade vi ut närmare 1000 böcker, samtalade och bad för många människor.

Hur är det då att stå på en mässa som denna och dela med sig av tron på Jesus? Jag måste säga att det är helt fantastiskt! Människor är väldigt intresserade av Jesus. Människor är väldigt öppna för att ta emot förbön. Jag uppskattar att två av tre personer som kommer fram till vår monter och kollar på våra böcker svarar ja på frågan om att sitta ner och få förbön. Människor är oerhört tacksamma för böckerna vi delar ut gratis och för att få förbön.

Vad händer då när vi ber för människor? Många känner värme och en frid. Många vittnar också om att de upplever helande. Vi var ett ganska stort team som under helgen fanns i montern och betjänade människor, och vi har inte samlat allas upplevelser ännu, så det jag delar med mig är bara några glimtar av vad som hände under helgen.

På mässan höll vi semniarium om Jesu helande kraft både på lördagen och söndagen.

En man som hade KOL och leverproblem fick förbön. När vi bad märkte vi att han blev starkt berörd. När vi hade bett en liten stund kom en stark glädje över honom och han kunde inte hålla tillbaka glädjen. Han vittnade om att han känt en stark värme i bröstet och om glädjen som kom över honom.

Vi fick snart dela upp oss så att vi skulle hinna be för dem som komit till mötet, då i princip alla ville ha förbön. En man hade brutit ena fotleden för omkring ett år sedan. Nu hade foten svullnat upp och gjorde ont. Jag bad för mannen och han berättade att det kändes bättre. Då bad jag en till kort bön och frågade därefter hur det kändes.

”Oj! Oj! Nu höll jag på att svära! Smärtan är helt borta”, utbrast mannen.

Samtidigt såg jag hur en kvinna gick av och an i rummet. Hon hade fått förbön för sin rygg och smärtan hade försvunnit.

På söndagen såg jag en kille som vi kan kalla Mikael som kom gående i gången. Jag upplevde att det var något särskilt med honom. Vi började prata och när han fick höra att vi stod där för att dela med oss av tron på Jesus sken han upp.

”Jag har blivit så intresserad av Jesus senaste månaderna.”

Vi hade ett mycket fint samtal och det visade sig att Jesus sökt Mikael på ett mycket(!) påtagligt sätt den senaste tiden. Jag frågade om vi fick be för honom.

”Absolut”, fick jag till svar.

Jag frågade om han hade ont i kroppen någonstans och fick till svar att han skadat foten i den kampsport han utövar.

Vi bad för Mikael och även för foten.

”Hur känns foten nu?” frågade jag.

Han kände efter och sa sedan:

”Oj, jag känner ingen värk. Alltså, jag fattar inte! Smärtan är helt borta!”

Mikael blev väldigt förvånad. Glad. Tacksam.

När jag sedan kom till seminariet om Jesu helandetjänst satt Mikael på första raden och hade med sig sin närmaste.

Jag talade utifrån Nya testamentet om Jesu tjänst på jorden och berättade exempel på helanden jag själv fått se. Mitt i detta frågade Mikael:

”Ska du inte berätta om det som hände mig också?”

”Absolut, gärna, men kanske vill du berätta själv”, kontrade jag.

Mikael berättade då för alla som kommit till samlingen om helandet i vår monter.

På söndag kväll efter mässan fick jag ett mail från Mikael. Han skrev att foten fortfarande var bra, men att det starkaste från vårt möte var den närvaro av Jesus han upplevde i sitt inre. Vi hade nämligen också bett en överlåtelsebön och att Jesus skulle komma in i hans hjärta och fylla honom med sin närvaro.

Det går att skriva mycket, mycket mer om vad som hände på mässan, men just nu får det räcka med denna rapport.

Jag vill rikta ett innerligt tack till alla som varit med och bett för oss på mässan. Er bön har gjort skilllnad. Fortsätt gärna be och då speciellt för alla dem vi mötte på mässan. Ett stort tack också till er som bidragit till omkostnaderna för mässan. Må ni bli rikt välsignade för er generositet.

2 reaktion på “Många berörda av Guds kärlek på new age-mässa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *